Beiaardconcert

LUC DOCKX

Dit event is voorbij

Luc Dockx (1970) studeerde aan het Lemmensinstituut waar hij het graduaatsdiploma kerkmuziek behaalde. Daarna volgde hij een opleiding beeldhouwkunst aan het Hoger Sint-Lukasinstituut te Brussel, waar hij afstudeerde als Meester in de Beeldende Kunst. Beiaard studeerde hij aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ te Mechelen. In juni 2003 behaalde hij er met onderscheiding het laureaatsdiploma.

Luc Dockx is stadsbeiaardier van Hoogstraten, waar hij sinds zijn aanstelling in 2002 ijverde voor een grondige restauratie van de Hemonybeiaard. In 2018-2019 werd deze restauratie een feit. Zo behoort de beiaard van Hoogstraten nu tot de meest waardevolle historische beiaarden. Luc is tevens werkzaam als organist van de Sint-Katharinakerk.

Nadat hij jarenlang actief was als leraar beeldhouwkunst in het IKO, de kunstacademie van Hoogstraten, werd hij er in 2014 directeur.

Luc Dockx is een actieve beoefenaar van de improvisatiekunst op beiaard en orgel. Hij verdedigt het improviseren als volwaardige muziekvorm in het concertgebeuren. Het improviseren is een gave die niet iedereen gegeven is. Luc maakt dankbaar gebruik van dit talent.

Programma

1.     Ouverture Improvisatie
2.     Freu dich sehr, o meine Seele S. Karg-Elert
3.     Music for a while H. Purcell
4.     Allegro B. Schepers
5.     Adagio BWV 564 J.S. Bach
6.     Drie aria’s

a.     Bist du bei mir

b.     Caro mio ben

c.     Ich liebe dich

 

J.S. Bach

G. Giordani

L. Van Beethoven

7.     Interludium Improvisatie
8.     Variaties op ‘Les Folies d’Espagne’ L. Dockx
9.     Uit The Water Music:

a.     Air

b.     Bourrée

c.     Hornpipe

G.F. Händel
10. Laet ons den Landtman loven Antwerps liederboek (1544)
11. Irish traditional: My gentle harp T. Moore
12. Postludium in d J. Denyn
 

 

Nummers 2, 5, 6b, 6c, 8, 9, 10 en 11 zijn van Luc Dockx, nummer 3 is een bewerking van B. Winsemius en nummer 6a van Staf Mertens.

 

 

 

Luistermelodie

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief