Böhm, Van Eyck, Sweelinck, Telemann en Bach

Gianluca Capuano en Stefano Bagliano

Dit event is voorbij

Gianluca Capuano behoort tot de jonge generatie van de oude muziek. Hij kreeg eerst een opleiding aan het Verdi Conservatorium in Milaan. Hij werkte met o.a. Michael Chance, Emma Kirkby, Cecilia Bartoli en Max Cencic.

Hij is stichter en dirigent van het koor Il canto di Orfeo. Zijn interpretaties van het werk van de 17de eeuwse Romeinse oratoria werden zeer lovend onthaald.

Stefano Bagliano haalde zijn diploma aan het Pollini Conservatorium en specialiseerde zich bij Frans Bruggen, Kees Boeke. Als dirigent en stichter van het barokorkest Collegium Pro Musica concerteerde hij o.a. met Emma Kirkby en Roberta Invernizzi. Hij is professor aan het Conservatorium Piccinni in Bari en is ook actief in masterclasses o.a. bij de Boston Recorder Society en het Conservatorium van Porto en Accademia Europea di Musica Antica di Bolzano.


Programma
Georg Böhm: Praeludium, Fuge und Postludium in g (orgel) – Jacob Van Eyck: Variaties op Daphne, Engels nachtegaeltje en Wat zal men op den avond doen (blokfluit) – Jan Pieterszoon Sweelinck: More palatino (orgel) – Georg Philipp Telemann: Solo nr.2 in g voor blokfluit en b.c.- Johann Sebastian Bach (1685-1750): Canzona in d (orgel) en triosonate in d, BWV 527, bewerkt voor blokfluit en klavecimbel

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief