Joseph Haydn en Kurt Weill

Casco Phil

Dit event is voorbij

Uit de oorspronkelijke ‘Belgische Kamerfilharmonie’ – met een flitsende start in deSingel te Antwerpen – is met een vaste groep van 35 musici uiteindelijk het nieuwe ensemble ontstaan met de ietwat vreemde naam: ‘CASCO Phil’. Het is een samengesteld woord: gewoon de eerste letter van Creatieve, Avontuurlijke, Sociaal-geëngageerde Culturele Organisatie – de ultieme doelstelling – en de afkorting van ‘philharmonie’.

CASCO Phil is een ‘muziekwerkplaats’ met ruimte om te experimenteren. Het orkest mag de creativiteit niet in de weg staan, want het artistieke idee staat centraal. Elk seizoen staan één of meerdere creaties van Vlaamse componisten op het programma. Talentvolle solisten van eigen bodem krijgen een prominente plaats, denk aan violist Yossif Ivanov, pianist Liebrecht Vanbeckevoort, harpiste Anneleen Lenaerts en klarinettiste Annelien Van Wauwe. Op cultuurzender Stingray Brava is CASCO Phil regelmatig te zien met live-opnames, enz…

Het ensemble heeft voor deze avond twee componisten in het vizier: Kurt Weill, de componist van meerdere merkwaardige opera’s zoals de ‘Dreigroschenoper’ en volgens Mozart: ‘papa Haydn’ met één van zijn late symfonieën.

Programma:
J. Haydn: Symfonie nr. 82
K. Weill: Songs

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief