CONDORS

JASPER HUYSENTRUYT TRIO

  • Datum: Dinsdag 18/10/2016
  • Tijdstip: van 20:15 tot 21:35
  • Locatie: Academiezaal
  • Genre: Jazz

Dit event is voorbij

Jasper Huysentruyt (°Kortrijk, 1983), jazzpianist (Masterdiploma School of Arts Gent), voormalig docent aan het Conservatorium van Kortrijk en Harelbeke, woont sinds 2011 in Santiago (Chili). Hij bouwde er een stevige reputatie op als jazzmuzikant.

Voorheen had hij in België een uitgebreid curriculum verzameld. Hij kon terugkijken op optredens,  opnames, met o.m. de familie De Cauter, Nathan Daems, Lander Gyselinck, Simon Segers, Marc Godefroid, The Concord Jazz ensemble, Bart Maris, Giovanni Barcella, Kari Antila, Jouni Isoherranen, Lieven Vanpee, Fapy Lafertin enz. Hij was artist in residence in de Beursschouwburg met zijn trio (Lander Gyselinck en Filip Vandebril). Hij was te gast bij Jef Neve op radio Klara.

De Chileense jazzscene (bij ons een grote onbekende) is springlevend en heeft al diverse muzikanten van internationale allure voortgebracht. Enkelen van hen toeren momenteel rond in de VS onder de naam ‘The Chilean Project’ en ‘Fareed Haque’. Jasper heeft met elk van hen getoerd, en opnames gemaakt. Vaak vertoeft hij ook in het gezelschap van saxofonist Diego Manuschevich en gitarist Bruno Riveros.

In 2016 vormt hij een eigen trio met Nelson Arriagada (contrabas) en Cristobal Massis (drums), twee muzikanten die vorig jaar Jef Neve begeleid hebben op zijn toernee door Chili. Hun cd ‘Condors’ is recent verschenen in Chili op het label ‘Animales en la Via’.

Tijdens zijn Belgische tournee die hem ook naar de Academiezaal brengt, wordt Jasper Huysentruyt vergezeld door Juan Villarroels (contrabas) en Matias Mardones (drums).

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen