Contextuele psychiatrie: een nieuwe visie op geestelijke gezondheid.

Prof. dr. Inez Germeys

  • Datum: Woensdag 06/03/2019
  • Tijdstip: van 19:00 tot 21:00
  • Locatie: Academiezaal
  • Genre: Te gast

Dit event is voorbij

Psychiatrie in context?!
Prof. dr. Inez Germeys over contextuele psychiatrie: een nieuwe visie op geestelijke gezondheid.

Wat zijn psychische klachten? Hoe ontstaan ze? En vooral…hoe kunnen we ze herstellen?

Binnen de psychiatrie en vanuit een biomedisch model worden deze klachten vaak toegeschreven aan een veranderingen in de hersenen. Een behandeling wordt dan ook vaak gericht op het herstellen van deze biologische onevenwichten.

De contextuele psychiatrie hanteert een breder vizier en ziet deze klachten in relatie tot de context van cliënten. Psychische klachten ontstaan vaak in interactie met de context, denk bv. klachten die ontstaan omdat mensen het zwaar hebben op hun werk, omdat ze te veel hooi op hun vork nemen of omdat ze in moeilijke situaties terecht zijn gekomen.

Prof. dr. Germeys zal in deze interactieve lezing uit de doeken doen hoe psychische klachten te linken zijn aan de context .

Dit kan ons leren om psychische klachten beter te begrijpen maar biedt ook kansen om de behandeling aan te passen en de cliënt een actievere rol in zijn/haar behandeling te geven.

De lezing start om 19:00u en duurt een uur waarna er ruimte is voor vragen en discussie. De lezing is toegankelijk voor een breed publiek want iedereen wordt binnen zijn eigen context al eens geconfronteerd met psychische klachten…

in samenwerking met:

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief