DE DALTONS (6+)

KOPERGIETERY en Cie Pol & Freddy

  • Datum: Zaterdag 01/04/2017
  • Tijdstip: van 19:00 tot 20:00
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Familie

Dit event is voorbij

KOPERGIETERY en Cie Pol & Freddy slaan de handen in elkaar voor een geestige theatrale circuswestern voor de hele familie. Een bijna woordeloze voorstelling vol slapstick, zingen, jongleren en objectmanipulatie.

De Daltons.
Eeuwige stuntelaars, bricoleurs en plantrekkers.
Altijd op de vlucht.
Niemand weet van waar.
Niemand weet naar waar.
Niemand weet waarom.

Binnengebroken in een groot huis van een ander,
vinden ze het kleine in zichzelf.
Rust en routine lijken eindelijk hun leven binnen te sluipen.
Tot de bovenbuurvrouw hen betrapt en hen bijna letterlijk de kleren van het lijf zingt.
Alles komt op losse schroeven te staan:
hun vriendschap en hun idealen.

Passie, popcorn en mannen met snorren vliegen door de lucht.
De goudvis krijgt een depressie.
En het enige bed lijkt plots wel héél erg klein…

Een grappige voorstelling over de schoonheid van mislukken.
over vrienden en hun (vermeende) idealen,
over de kwetsbaarheid van het op de vlucht zijn.

CREATIE: Gonzalo Alarcón, Sander De Cuyper, Jordaan De Cuyper, Johan De Smet, Laurence Roothooft | REGIE: Johan De Smet | SPEL: Gonzalo Alarcón, Andrea Fidelio, Niels Reynaert, Laurence Roothooft | MUZIEK: Geoffrey Burton | LICHTONTWERP: Jeroen Doise | KLANKONTWERP: Korneel Moreaux | TECHNIEK: Koen Demeyere, Bardia Mohammad, (tour) Helmi Demeulemeester, (tour) Tijs Michiels | i.s.m. Het Circuscentrum
Met de steun van de Vlaamse Overheid, de Stad Gent en de Provincie Oost-Vlaanderen

Cie Pol & Freddy bestaat o.a. uit de broers Sander en Jordaan De Cuyper. Beide heren zijn vast verbonden aan het wereldwijd befaamde jongleergezelschap Compagnie EA EO, dat de innovatietrofee op Cirque de Demain 2012 (Parijs) won. Ze spelen in alle uithoeken van Europa met de zeer succesvolle voorstellingen m2 en All The Fun.

Gonzalo Alarcón is van Chili afkomstig en werkt al jaren binnen de internationale circuswereld. Hij werkt o.a. voor het Belgische geprezen circusgezelschap Hopla Circus en Sistema-T. Hij volgde zijn opleiding in het Ecole Supérieure des Arts de Cirque (ESAC Brussel) en het Centre National des Arts du Cirque (CNAC). Hij richt zich specifiek op de kunst van de Clownerie en de Burlesque.

Actrice Laurence Roothooft was onder meer te zien in de producties Mémé – de Peetmoeder (KOPERGIETERY), De eenzaamheid van de priemgetallen (Matzer theaterproducties), CCC, de vette jaren zijn voorbij (SKaGeN), Giovanni (Cie Cecilia), De verwondering (Toneelhuis) en Zoo doen ze de dingen (HetPaleis, fABULEUS). Daarnaast speelde ze de hoofdrol in de Nederlandse langspeelfilm Silent City (Threes Anna) en was ze te zien in de tv-serie Marsman (één).

Johan De Smet is theatermaker en artistiek leider van KOPERGIETERY. Hij creëerde met de cast o.a. De legende van Woesterdam (coproductie studio Orka), Gebroken dromen (coproductie Mambocito Mio), De geschiedenis van de wereld (samen met Titus De Voogdt), PITCHbull en Mémé – de Peetmoeder (samen met Jan Sobrie). Zijn voorstellingen worden gekenmerkt door een intensief gebruik van live muziek, video en/of dans.
‘saloon-soap’ die ons ook doet nadenken

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief