De reuzendoder

Tom Van Bauwel, Evelien Bosmans, Katelijne Verbeke e.a.

  • Datum: Maandag 17/01/2022
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:00
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Theater

Dit event is voorbij

Met gratis inleiding om 19u30

Wijziging castTom Van Bauwel, Evelien Bosmans en Katelijne Verbeke nemen de plaats in van respectievelijk Geert Van Rampelberg, Clara Cleymans en Mieke De Groote. 

Ernest Hemingway. Schrijver van The sun also rises en The old man & the sea. Nobelprijswinnaar. Vrouwenverslinder. Van Cuba tot Parijs stond hij bekend om zijn hoge alcoholtolerantie. Slechts twee voorwaarden had hij: nooit drinken onder het schrijven en bij voorkeur post meridiem. Maar waarom zo excessief?

In een brief gebruikt Hemingway een opvallend woord: “Alcohol was de Reuzendoder, waar ik zo vaak niet buiten heb gekund; of althans graag buiten had gekund.” Al hanteerden zijn drinkebroers andere begrippen, allen leken ze hun verslaving als wapen tegen dezelfde vijand in te zetten. Maar welke vijand was dat dan?

De reuzendoder van Ernest Hemingway brengt de kroniek van een morbide verslaving verteld door de belangrijkste getuigen: Hemingways vrouwen.

Met: Evelien Bosmans (i.p.v. Clara Cleymans), Katelijne Verbeke (i.p.v. Mieke De Groote), Dahlia Pessemiers-Benamar, Eliza Stuyck en Tom Van Bauwel (i.p.v. Geert Van Rampelberg)

Concept, tekst en regie: Thomas Janssens

 

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief