Debussy, Ravel en Messiaen

Het Collectief & Katrien Baerts (sopraan)

Dit event is voorbij

Het Collectief is een kamermuziekensemble dat in 1998 in Brussel werd opgericht. Het ensemble bestaat uit een vaste kern van vijf muzikanten. In de loop der jaren bouwden zij een intrigerende eigen klank op die gekenmerkt wordt door zijn heterogene mix van blazers, strijkers en piano.

Het sleutelwerk van deze avond wordt het “Quatuor pour la fin du temps” van Olivier Messiaen (1908-1992). Hij schreef dit apocalyptische werk in 1941 tijdens zijn krijgsgevangenschap in Silezië. Messiaen geeft op die manier uitdrukking aan zijn diepe geloof. Hij creëert een origineel palet aan timbres en harmonieën met een eigen ritmische taal.

Het Collectief zal samen met Katrien Baerts (sopraan) een aantal heerlijke werken uitvoeren uit de Franse muziekgeschiedenis o.a. kleurrijke werken van Claude Debussy en Maurice Ravel en de subtiele poëzie van het ‘chanson’ zullen leiden tot een unieke luisterervaring. Verder willen ze ook je aandacht vestigen op een niet zo vaak uitgevoerde Franse componist Henri Dutilleux (1916-2013).

SOPRAAN
Katrien Baerts
FLUIT
Toon Fret
KLARINET
Julien Hervé
VIOOL
Wibert Aerts
CELLO
Martijn Vink
PIANO
Thomas Dieltjens

PROGRAMMA
C. Debussy: Prélude à l’après-midi d’un faune
M. Ravel: Chansons Madécasses
O. Messiaen: Le merle noir
H. Dutilleux: Regarde sur l’infini
O. Messiaen: Quatuor pour la fin du temps

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief