DIE ZAUBERFLÖTE

OPERA AVANTI

Dit event is voorbij

Tamino krijgt van de Koningin van de Nacht de opdracht om samen met de vogelvanger Papageno, haar dochter Pamina te redden uit de handen van Sarastro. De Koningin van de Nacht geeft Tamino een toverfluit en Papageno een klokkenspel mee om hen gedurende hun reis te beschermen.

Tijdens zijn zoektocht komt Tamino erachter dat Sarastro geen kwade heerser is, maar juist een goed en wijs priester en dat de Koningin van de Nacht slechte bedoelingen heeft. Tamino en Papageno krijgen van Sarastro een aantal beproevingen opgelegd, die zij uiteindelijk met behulp van hun magische instrumenten weten te doorstaan.

De laatste beproevingen, die van het water en het vuur, moeten Tamino en Pamina samen doorstaan. Hierna kunnen zij Sarastro’s rijk betreden en daarmee een beter leven. Papageno krijgt eveneens wat hij wilde, namelijk zijn Papagena. De macht van de Koningin van de Nacht en die van de slavenopzichter Monostatos worden vernietigd.

Opera Avanti werd opgericht door Jacques Does. Na reeds 8 succesvolle opera’s in de Academiezaal, waaronder Le Nozze di Figaro, Carmen en La Traviata, brengen ze dit jaar de alom bekende opera van Mozart: Die Zauberflöte; met 10 solisten, waaronder: Elise Gäbele, Gianna Gañete Gallo, Pierre Derhet, Kamiel Lachiri en Jacques Does zelf.

Begeleid door piano (David Miller) en blazersensemble

Regie: Eric Gobin

Projecties: Hugo Segers.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief