Don Juan (3e GR SO)

DeSchoneCompagnie

  • Datum: Dinsdag 10/11/2020
  • Tijdstip: van 10:30 tot 12:00
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Lezingen

Dit event is voorbij

 

Een opera

Drie acteurs, een zangeres en een pianist breken Mozarts opera Don Giovanni helemaal open en mixen schaamteloos met live vertalingen en tekst uit Molière’s Don Juan.

Iemand is er in geslaagd om, in vrede met zichzelf, steeds te volgen wat zijn lusten hem ingeven. Anderen leven met een ander idee over de liefde. Toch dringt zo iemand binnen in je leven, in je bed, op je huwelijksdag, in je idee van eeuwige trouw.

Vijf jonge spelers buigen zich over Molières Don Juan, Mozarts opera Don Giovanni en Lorenzo Da Ponte’s libretto. Ze proberen hun standpunt over de liefde te achterhalen en muzikaal te delen met wie luisteren wil.

Door de snelle opeenvolging van een vertalende theatertaal, een jonge groep mensen die opera openbreekt, lichtvoetige verkleedpartijen en misverstanden, aria’s van verstilde emotionele momenten en indrukwekkende ensembles, wil DESCHONECOMPANIE opera’s toegankelijk maken voor een breed publiek.

 

regie en concept: Tom Goossens,

muzikale leiding: Wouter Deltour,

spel: Mitch Van Landeghem, Flor Van Severen, Carine van Bruggen, Celine Debacquer

Piano: Wouter Deltour

beeld: Yannis Gutmann

grafische vormgeving: Wouter De Boeck

foto’s: Yuri van der Hoeven

techniek: Johannes Ringoot, Gilles Pollak

mentor: Wannes Gyselinck, Kris Van Trier

dramaturgisch advies: Raphaël Vandeweyer,

kostuum: Marij de Brabandere

“Een voorstelling als deze Don Juan kan heel goed dienen als introductie in opera voor een nieuw en jong publiek. Maar juist ook voor wie, zoals uw recensent, na een stuk of zeven verschillende Don Giovanni-versies in een jaar tijd even genoeg denkt te hebben van de opera is Don Juan de herontdekking van een oude liefde”,
– François van den Akker in Operamagzine Nederland

“Don Juan toont hoe opera straf kan glanzen zonder dat er ook maar één flinter bladgoud op of naast de scène te bespeuren is.” – Els Van Steenberghe in Knack Focus.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief