Duo Danielsson – Fresu *UITGESTELD*

Dit event is voorbij

Dit concert wordt helaas last minute geannuleerd owv een positieve coronatest in de directe omgeving van één van de muzikanten. Er wordt een nieuwe datum gezocht. Concertbezoekers met een ticket worden persoonlijk op de hoogte gebracht over de nieuwe datum of eventuele terugbetaling van de tickets.

Lars Danielsson begon zijn carrière als klassiek cellist, maar een concert van de legendarische Zweedse contrabassist Nils-Henning Ørsted Pedersen stuurde hem richting jazz en de contrabas. Toch heeft hij de cello nooit helemaal verlaten. Niet alleen grijpt hij nog regelmatig terug naar het instrument tijdens opnames en concerten, ook zijn basspel is sterk doordrongen van de zwierige lyriek die zo eigen is aan de cello.

Danielsson werkt graag in duo met de Italiaanse trompettist en flugelhoornspeler Paolo Fresu. Fresu groeide op in Sardinië en heeft die landelijke invloed altijd op zinderende wijze weten te introduceren in zijn lyrisch zingende spel. Vanuit Italië bouwde hij een carrière uit op internationaal niveau.

Samen maakten Danielsson en Fresu het prachtige album ‘Summerwind’ voor het Duitse ACT-label waarop ze elkaar op haast telepathische wijze vinden en aanvoelen, vertrekkend vanuit een ongeziene technische briljantie en een onuitputtelijke muzikale verbeelding.

Live belooft het een bijzonder intense beleving te worden in de Academiezaal.

Lars Danielsson – contrabas, cello
Paolo Fresu – trompet, flugelhoorn

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief