Duo Laureatenconcert

Liebrecht Vanbeckevoort (piano) en Ning Kam (viool)

Dit event is voorbij

De Singaporese Ning Kam werd door Stradmagazine geprezen als een ‘sterke artistieke persoonlijkheid’. Zij concerteert wereldwijd als soliste en in kamermuziek. Ning Kam werd in 2001 laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd. De Standaard omschreef haar als de beste violiste van de wedstrijd. Sinds september 2017 is Ning Kam als professor viool verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Ning Kam bespeelt een exclusieve Amati viool uit 1658.

Liebrecht Vanbeckevoort kende zijn doorbraak in 2007 toen hij laureaat en publiekslieveling van de Koningin Elisabethwedstrijd werd. Hij realiseerde cd’s met o.a. werken van Liszt, Rachmaninov, Mendelssohn, Schumann, Mozart en Franse muziek voor klarinet en piano. Door zijn passie voor kamermuziek werd hij artistiek directeur van het zomerfestival “Klassiek Leeft Meesterlijk” te Knokke-Heist. Liebrecht is docent piano aan het LUCA te Leuven.

Het duo stelde een programma samen met werken van J.S. Bach, L. van Beethoven, M. de Falla en I. Stravinsky, met andere woorden een avond die geen enkele kamermuziekliefhebber mag missen.

Programma:
J.S. Bach: Sonate voor viool en piano in c, BWV 1017
L. van Beethoven: Sonate voor viool en piano in A, op. 12 nr. 2
M. de Falla: Siete Canciones populares Españolas
I. Stravinsky: Suite Italienne

In samenwerking met Piano’s Maene

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief