Dvořák, Chopin en Rachmaninov

Trio Portici

Dit event is voorbij

Damien Pardoen, Luc Tooten en Stéphane De May hebben hun naam ontleent aan Auber’s opera De Stomme van Portici. Je weet wel, de opera die aanleiding was tot de Belgische Opstand in 1830.

Stéphane De May is docent piano aan het Conservatorium van Rotterdam, Damien Pardoen is docent aan het Conservatoire Royal de Liège en Luc Tooten was eerste cellosolo van het Brussels Philharmonic, maar concentreert zich vandaag vooral op kamermuziek. Hun uitvoeringen worden geprezen om hun muzikaliteit, hun technische perfectie. Trio Portici speelt op prachtige instrumenten van Italiaanse meesters: een viool gebouwd door Francesco Rugieri uit 1694 en een cello door Allesandro Gagliano uit 1705.

Zij brengen drie werken die tot het meest geliefde kamermuziekrepertoire behoren. Stuk voor stuk romantische werken die knipogen naar hun volkscultuur en daardoor ook gezegend zijn met ontroerend zingende thema’s. Het wordt dus wel degelijk een avond met supergenot voor je oren met een uitbundige opeenstapeling van emoties.

 

Programma:

Dvořák: Pianotrio Dumky nr. 4 in e klein, op. 90

Rachmaninov: Pianotrio Élégiaque nr. 1 in g klein, op. 9

Chopin: Pianotrio in g klein, op. 8

 

Musici
Damien Pardoen, viool
Luc Tooten, cello
Stéphane De May, piano

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen