Dylan 80

Guy Swinnen, e.a.

  • Datum: Donderdag 14/04/2022
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:00
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Muziek

Dit event is voorbij

Nobelprijswinnaar literatuur Bob Dylan heeft sedert zijn achttiende een parcours afgelegd dat uniek is: in de jaren zestig werd hij eerst tegen wil en dank de spreekbuis van de nieuwe, zeer geëngageerde generatie en vervolgens een even elektrificerende als ongrijpbare rockgod die van songteksten een hoge vorm van poëzie wist te maken. In de jaren zeventig toverde hij zijn scheidingspijn tot grote kunst om en bekeerde hij zich tot het christendom. In de jaren tachtig slaagde hij er met wisselend succes in zich staande te houden tussen al het jonge MTV-geweld, waarna, vanaf de jaren negentig, de hele wereld hem beschouwen ging als wat hij daadwerkelijk is: één van de grootste songschrijvers – en kunstenaars – van onze tijd.

Robert Allen Zimmerman kwam de wereld verrijken op 24 mei 1941, wat betekent dat hij in 2021 tachtig werd. Als elke gelegenheid goed is om Dylan (uitgesteld) te vieren, dan deze dus zéker!

Topmuzikanten Guy Swinnen, Patrick Riguelle, Naomi Sijmons (Reena Riot), Bjorn Eriksson, Piet De Pessemier, Axl Peleman, Jan Hautekiet en Ron Reuman staan dubbel en dwars garant voor een feest om U tegen te zeggen…

Tip: Woensdag 30 maart geeft Patrick Roefflaer een lezing over Bob Dylan in onze club.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief