Eduardo Rovira: Inedito *GEANNULEERD*

SONICO

Dit event is voorbij

Dit concert wordt geannuleerd.

SONICO werd in 2015 opgericht te Brussel en legt zich vooral toe op het repertoire van Eduardo Rovira, die vaak ten onrechte omschreven wordt als “de andere Astor Piazzolla”. Eduardo Rovira speelde ongetwijfeld een substantiële rol in de totstandkoming van de moderne tango alias tango nuevo. Rovira is een vertegenwoordiger van de avant-garde in het Buenos Aires van de jaren 60.

Om inhoudelijk en emotioneel de muziek van Eduardo Rovira te vatten kunnen we best de componist zelf citeren. In het dagblad ‘La Nación’ van 31 juli 1980 schrijft hij: “Al mijn muziek ontstaat uit de noodzaak om beelden die me achtervolgen uit te drukken en in die beelden is er steeds Buenos Aires, zijn straten, zijn leven en vooral zijn mensen.”

De Argentijnse Eduardo Rovira was bandoneonist en componist en een tijdgenoot van Astor Piazzolla, maar met een eigen typische stijl. Voor hem is het beperken van de tango tot een dans een verarming. Zijn werk heeft een charismatisch karakter en is intellectueel. Rovira slaagde erin een combinatie te maken tussen de volkse origine van de tango en klassieke muziek, hij voegde zelfs dodecafonische elementen toe in zijn eigenzinnige vernieuwing. Sonico heeft in december 2019 in de Academiezaal hun tweede cd opgenomen met muziek van Eduardo Rovira.

Musici:

Stephen Meyer, viool

Ivo de Greef, piano

Camilo Cordoba, gitaar

Ariel Eberstein, contrabas

Lysandre Donoso, bandoneon

 

Programma:

Werken van E. Rovira

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen

Beiaardconcert

Edvard Grieg

Waldo Geuns