Edvard Grieg

Waldo Geuns

Dit event is voorbij

Weinig muziek is zo fantasierijk als deze van Edvard Grieg. De natuur en de legendes van zijn vaderland Noorwegen waren zijn grootste inspiratiebronnen. In zijn muziek horen we het klateren van watervallen, het ruisen van bladeren doorheen de wouden of het klotsende water van de Noorse meren. Maar ook duiken er met regelmaat trollen, spoken, kabouters of andere mythische wezens op in zijn composities. Denk maar aan de lotgevallen van Peer Gynt, waarvan de muziek ook nu nog overal ter wereld tot ieders verbeelding spreekt.

De Hasseltse pianist, musicoloog en filosoof Waldo Geuns neemt ons mee tijdens dit vertelconcert naar de wondere en ontroerende wereld van Grieg en brengt ons bekende en onbekende juweeltjes live aan de piano.

Het verhaal achter de muziek, dat is wat pianist en verteller Waldo Geuns sinds jongs af aan passioneert. Het leidt hem van de piano naar de muziektheorie, de musicologie en de filosofie. In elk optreden van Waldo zijn al deze disciplines onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief