UITVERKOCHT – Een zanger moet trachten de pijn te verzachten

Guido Belcanto

  • Datum: Donderdag 21/11/2019
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:15
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Muziek

Dit event is voorbij

Dit concert is uitverkocht.

Toen Guido Belcanto in 1989 zijn debuutplaat ‘Op zoek naar Romantiek’ uitbracht, maakten Vlaanderen en Nederland kennis met een zanger die in niets te vergelijken viel met alles wat er tot dan toe bestond in het Nederlandstalige chanson.

Critici en journalisten slaagden er niet in, ondanks verwoede pogingen, om hem in een vakje te stoppen. Dat er tot op heden, 3 decennia later, nog steeds niemand hem heeft weten te plaatsen is op zich al hoogst uitzonderlijk.

Belcanto’s muziek klinkt tijdloos en zo is ook zijn thematiek: hij is de zanger van liefde, lust en leed, onze enige, echte en waarachtige zanger van het levenslied. Op ontroerend consequente wijze verkondigt hij al 30 jaar lang zijn boodschap hetgeen hem een welhaast iconische status heeft opgeleverd.

Belcanto mag dan 65 zijn geworden, geen haar op zijn hoofd denkt eraan om een punt te zetten achter zijn never ending tour de chant: ‘Het allermooiste wat je op een podium kan zien is een veteraan die het nog kan, een oudere artiest die nog fier overeind staat en geen karikatuur van zichzelf is geworden. Zo iemand wil ik zijn.’

GITAAR, ACCORDEON EN PIANO
Lieven Demaesschalck
GITAAR, BANJO EN LAPSTEEL
Geert Hellings
VIOOL, MANDOLINE
Andries Boone
BAS
Nicolas Rombouts
DRUMS EN PERCUSSIE
Maarten Moesen
PIANO, SAXOFOON
Tom Callens

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief