Ewald Demeyere & Quatuor Dialogues

Dit event is voorbij

Met dit programma wil het Quatuor Dialogues en Ewald Demeyere het publiek een erg originele versie van een monument onder Mozarts kamermuziek laten ontdekken: de Serenade nr. 10 in Bes groot K.V.361/370a, bijgenaamd Gran Partita voor twaalf blazers en contrabas. Pianist en componist Christian Friedrich Gottlieb Schwencke transcribeerde dit werk op een schitterende manier voor hobo, strijktrio en fortepiano. De magie van het werk blijft intact, en de originele combinatie van hobo, strijktrio en fortepiano resulteert in een uitzonderlijk rijk en gevarieerd klankenpalet.

Het Quatuor Dialogues werd in 2010 opgericht door hoboïste Vinciane Baudhuin met de ambitie om het publiek het immense repertoire geschreven voor hobo en strijktrio tussen 1750 en 1820 te laten herontdekken.

De musici: Vinciane Baudhuin (hobo), Annelies Decock (viool), Mika Akiha (altviool), Ronan Kernoa (cello) en Ewald Demeyere(pianoforte)

Programma
J. C. Bach, Kwintet voor hobo, viool, altviool, cello en fortepiano in F, op. 22 nr. 2 – W. A. Mozart, Kwartet voor hobo, viool, altviool en cello in F, K.V. 370/368b Wolfgang Amadeus Mozart, Grand Quintetto (getranscribeerd voor hobo, viool, altviool, cello en fortepiano door Christian Friedrich Gottlieb Schwencke naar de Serenade in si mol groot K. 361/370a Gran Partita)

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief