GELUK VINDEN ZONDER HET TE ZOEKEN

LIEVEN ANNEMANS

  • Datum: Maandag 19/09/2022
  • Tijdstip: van 20u15 tot 22:00
  • Prijs: € 9 / € 6 (-26j of 5 UITPASpunten)
  • Locatie: Academiezaal
  • Genre: Lezingen
Ticket bestellen

5 UiTPASpunten inruilen voor 3 euro korting op deze voorstelling?

De meeste mensen willen graag gelukkig zijn. Maar velen verwarren geluk met genot. En dan kopen of doen ze dingen waarvan ze denken dat het hun goed doet. Sommigen streven obsessief naar hun eigen geluk en beseffen later dat zij niet de juiste weg kozen. Anderen krijgen nagenoeg geen kansen op een goed bestaan.

Een echt mooi en goed leven leiden is nochtans mogelijk voor iedereen. We kunnen samen het geluk vinden zonder het te zoeken. En dat is essentieel. Want in een samenleving met een hoog geluksniveau leeft men gemiddeld langer, gezonder en beter, en is er ook minder geweld, haat en criminaliteit.

Er zijn zowel kleine als grote dingen in ons leven die ons ware geluk bepalen en waar wij als samenleving en als individu vat op hebben. Een gelukkig bestaan wordt zo een positieve nevenwerking van ons gezamenlijke denken en handelen.
Deze lezing is daarbij een metgezel. Voor iedereen.

Lieven Annemans is gewoon hoogleraar gezondheidseconomie, verbonden aan de faculteit geneeskunde van de Universiteit Gent. Hij brengt deze lezing n.a.v. zijn gelijknamig boek.

 

In co-productie met

 

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief