Gitaarfestival La Guitarra *geannuleerd*

Baltic Guitar Quartet

Dit event is voorbij

Het Baltic Guitar Quartet werd in 2004 opgericht door 4 getalenteerde gitaristen uit Litouwen. Zij hebben een repertoire samengesteld dat reikt van renaissance tot hedendaagse muziek. Door hun virtuoze en kleurrijke spel wordt het ensemble als een van de toonaangevende gitaarensembles van de Baltische staten beschouwd. Als  luisteraar zal je ook merken dat een humoristische knipoog en een tikkeltje ondeugd in hun uitvoeringen zelden ontbreekt.

Wie de namen van het ensemble overloopt, zal de wenkbrauwen fronsen! Inderdaad in 2008 verhuisde de Vlaamse gitarist Chris Ruebens naar Vilnius om zich aan te sluiten bij de groep. Het kwartet musiceerde in meer dan 15 landen in Europa en Azië en was te gast in vooraanstaande beroemde concertzalen.

MUSICI
Zigmas Čepulėnas
Sergej Krinicin
Saulius S. Lipčius
Chris Ruebens

PROGRAMMA
Werken van E. Elgar, P., Bellinati, F. Latėnas, P. Townshend, P. Devecchi en Ch. Ruebens

Als afsluiter van het concert spelen de leerlingen van de derde en vierde graad “ The Green Glens of Gweedor” van Paul Svoboda samen met de 6 gitaarleerkrachten van de Academie Haspengouw en met solisten van het Baltic guitar quartet. Deze 66 gitaristen spelen samen onder de leiding van Geert Verschraegen.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen