MIJN GROOTE KLEINE OORLOG

EBURON QUINTET & HUBERT DAEMEN

Dit event is voorbij

Is kunst het resultaat van de tijdsgeest, waarin ze haar oorsprong vond, of is het net de taak van de kunstenaar om die tijdsgeest weer te geven? Is het een manier om aan de samenleving te ontsnappen of is het net een reactie of aanklacht van de kunstenaar tegen de heersende politieke of sociale overtuigingen? Een juist antwoord is er waarschijnlijk niet, maar we mogen er wel zeker van zijn dat er één of andere vorm van interactie is tussen het ontstaan van kunst en de tijd waarin ze gecreëerd wordt. Dit blijkt uit dit programma rond Wereldoorlog I.

In dit programma gaan muziek en poëzie hand in hand. Recitant van dienst is acteur Hubert Damen, een graag geziene gast in de Academiezaal. Hij werkt voor deze voorstelling samen met het jonge Eburon Quintet. De uitgesproken muzikaliteit en sprankelende virtuositeit van het Eburon Quintet werd door jury en publiek opgemerkt in april 2012 tijdens het 8ème Concours International de Musique de Chambre de Lyon. Het ensemble werd dan ook beloond met de 1er Prix Ville de Lyon en bovendien met de extra prijs Coup de Coeur BAYER. Ondanks haar jonge bestaan speelt het Belgische Eburon Quintet concerten in o.a. Frankrijk, Nederland, Griekenland, Spanje, Luxemburg, Rusland en Kroatië. Het Eburon Quintet bestaat uit vijf jonge en dynamische musici met sterke Limburgse verankering. Ze waren al in april 2013 een eerste maal te gast in de Academiezaal.

De musici: Simon Van Hoecke en Roeland Henkens (trompet) / Bart Cypers (hoorn) / Maarten Lowel (trombone) & Jean Xhonneux (tuba)

Programma
Gedichten van Louis Paul Boon, Hugo Claus, Tom Lanoye, Stephan Hertmans, …
Muziek van Anthony Plog, Otto Ketting, Stanley Friedmann, Johann Sebastian Bach, Anton Bruckner, Wim Henderickx

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief