GUS GEUKENS (1927-1988)

Priester – leraar – kunstschilder

Hij is terug thuis. Gus Geukens, priester en leraar Germaanse talen en esthetica in Waregem van 1955 tot 1970 en aansluitend in het Kleinseminarie-Aangenomen College, in de Abdij van Sint-Truiden van 1970 tot 1986.

“ Hij was de beste leraar die we ooit hadden in het humaniora”, schrijft Willem Vermandere – oud-leerling van college te Waregem – in het voorwoord van een kunstboek dat verscheen in 2020, “maar schilderen, dat was Gus, dat was zijn heviger leven, dat was hij helemaal …”

Inderdaad in de eerste plaats was hij schilder, gepassioneerd door kleuren en vormen. Hij was een bescheiden en gevoelsmatig mens en exposeerde zelden.

Daarom nu een retrospectieve gewijd aan zijn uitgebreid oeuvre. Doorheen zijn verschillende werken, van tekeningen in potlood en inkt tot olieverf, traceert de tentoonstelling zijn unieke schilderstijl balancerend tussen figuratie en abstractie, met mensen als belangrijke inspiratiebron.

Deze tentoonstelling is een samenwerking tussen CC de Bogaard , Oudleerlingenvereniging KS-AC Sint-Truiden en de vrienden van Gus Geukens.

openingsuren za en zo 10u-17u
en op afspraak (o486-678529)

Locatie:
Keizerszaal Abdij
Diesterstraat 1, Sint-Truiden

Vernissage op zondag 04/09/2022 om 11u in de Keizerszaal.
Gratis maar inschrijving via UITbalie@sint-truiden.be.

 

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief