HAYDN, SUK, MARTINU EN DVORAK

TRIO IMPRESSION

Dit event is voorbij

Het jonge pianotrio Impression won zowel de juryprijs als de publieksprijs op de internationale pianotriowedstrijd, de Storioni Toonzaal Prijs in 2015. Het trio wordt gevormd door de zussen Fien en Riet Van den Fonteyne (viool en cello) en door pianist Florestan Bataillie. Deze gepassioneerde musici leerden elkaar kennen op de internationale kamermuziekstage Musica Mundi. Het trio volgde kamermuziek aan de Koninklijke Conservatoria van Brussel en Antwerpen, maar groeide al snel buiten de schoolmuren uit tot een graag gezien en gehoord ensemble. Ze concerteerden onder meer in Flagey, Bozar, de Vlaamse Opera Gent, het Koninklijk Conservatorium Brussel, de Singel…

Kenmerkend voor de concerten van pianotrio Impression zijn de muzikale expressieve communicatie en het directe contact tussen uitvoerders en publiek. Hun repertoire omvat de grote klassieke meesterwerken, maar het trio schrikt er niet voor terug om ook minder bekende werken te programmeren. Impression bracht in 2013 een eerste cd uit met werk van Rachmaninov, Haydn en Brahms. Vorig seizoen verlegden ze hun grenzen met concerten in Levanger, Eindhoven, Porto en op de wereldexpo in Milaan.

In december 2015 namen ze hun nieuwe cd op in de Academiezaal met werken van Suk, Martinu en Dvorak. Ze brengen dit programma in concert in de Academiezaal.

Programma

Josef Haydn: Pianotrio No. 39 Hob. XV:25 Gypsy
Josef Suk: Pianotrio in c opus 2
Bohuslav Martinu: Pianotrio in d
Antonin Dvorak: Pianotrio in g opus 26

Met de steun van vzw SWUK.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief