Helena

Theater FroeFroe

  • Datum: Donderdag 30/03/2017
  • Tijdstip: van 13:45 tot 15:15
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Lezingen

Dit event is voorbij

Een voorstelling met acteurs, poppen, livemuziek en videogeweld naar Homeros, Euripides en vooral door Patrick Vervueren

Helena’s levensverhaal werd door een man geschreven. Als mooiste vrouw ter wereld werd ze herhaaldelijk door een man opgeëist, aan een andere man toegewezen, door nog een meegenomen van hier naar ginder (en terug). Door een man werd ze uitgehuwelijkt en met een man werd ze in de echt verbonden.

De schoonheid van een vrouw is immers niet van haar alleen. Deze dient gedeeld te worden, zo niet van harte dan wel met volharding geforceerd. Want een man is een man. Hij krijgt wat hij wilt. Desnoods voert hij oorlog en sterft heldhaftig. Hoe kan het ook anders, zo hebben de goden het gewild.

Een Grieks mythologisch personage, want dat is Helena, moet zich hier maar naar schikken. Dat is de afspraak, zo zijn de spelregels. Maar dan wordt Helena verliefd en herschrijft daarmee eigenhandig het toneelstuk dat voor haar werd uitgeschreven.

 

Na Orfee en Labyrint een nieuwe spektakel voorstelling waarin mythologische verhalen de inspiratiebron vormen.

Met en van: Marc Maillard, Gert Dupont, Dries De Win, Eva Binon of Lien De Graeve en Patrick Vervueren met  Live muziek van Jason Van Dousselaere – Friends Are Magic en Techniek van Tim Oelbrandt en Jonas De Wulf

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief