HET COMPLOT VAN LAKEN

JOHAN OP DE BEECK

  • Datum: Donderdag 03/03/2022
  • Tijdstip: van 10:00 tot 12:00
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Lezingen

Dit event is voorbij

JOHAN OP DE BEECK (1957) is geschiedkundig auteur en was voorheen journalist en hoofdredacteur van diverse media. Hij schreef vijf bejubelde bestsellers, ‘Het Complot van Laken wordt wellicht zijn zesde. Tijdens WOII wordt van koning Leopold III gedacht dat hij flirt met het nazisme. De Belgische regering in Londen wil de vorst in het kamp van de geallieerden krijgen. Ze stuurt de Belgische geheim agent Jef Van Hooff naar het bezette België met een speciale maar zeer riskante opdracht waarbij de nazi’s hem op de hielen zitten. Een bloedstollende pageturner, gebaseerd op waargebeurde feiten.

Johan op de Beeck heeft de Belgische spion persoonlijk gekend: Jef Van Hooff was de kapper van zijn moeder. Over het leven van Van Hooff zegt hij: ‘Dit is een beklijvend oorlogsverhaal zoals ik er weinig ken. Tegelijk ontroerend en beenhard.’

Als televisiejournalist legde meesterverteller Johan Op de Beeck zich erop toe om moeilijke maar relevante onderwerpen op toegankelijke en bevattelijke wijze te vertellen.

Koffie met letters i.s.m. Stedelijke bibliotheek Toni Coppers

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief