HET GEZIN VAN PAEMEL

SKAGEN

  • Datum: Maandag 17/10/2022
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:00
  • Prijs: €16/€13 (5 UiTPASpunten)/€10 (-26j)
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Theater
Ticket bestellen

5 UiTPASpunten inruilen voor 3 euro korting op deze voorstelling?

Valentijn Dhaenens reisde de afgelopen twaalf jaar voor SKaGeN de wereld rond met de succesmonologen DegrotemonD, DeKleineOorlog en Onbezongen. In DeKleineOorlog ontdubbelde Dhaenens zich via schermen en ging hij in dialoog met zijn zeven alter-ego’s. In Het gezin Van Paemel gaat Dhaenens hierin nog een stapje verder. In elk van de vier bedrijven speelt hij een ander cruciaal personage live. De talrijke antagonisten, ook vertolkt door Dhaenens, zijn digitaal aanwezig.

Voor wie er nog aan twijfelde: Het gezin Van Paemel is géén monoloog, maar een proeve van creativiteit en bravoure. Daarnaast levert Dhaenens doorheen deze enscenering een gevecht met demonen uit ons aller verleden. Hij voert een intensief gesprek met zijn erfgoed dat tevens het erfgoed van Vlaanderen is.

Herontdek deze parel uit de Vlaamse theaterliteratuur en kijk naar het Vlaanderen van vandaag. Waar nog steeds gewerkt, geïntegreerd en geassimileerd moet worden. Waar klassen en gemeenschappen nog altijd niet elkaars taal spreken. Waar families uit elkaar worden gereten en jong en oud, arm en rijk, met getrokken messen tegenover elkaar staan over grond en geloof. Waar economische migratie nog steeds een noodzaak is. En onderdrukking door de 1% leidt tot verhitte strijd: ‘Het gezin Van Paemel’ in een wereld in verandering, toen – 1903 – en nu.

Met gratis inleiding om 19u30

Spel en concept: Valentijn Dhaenens
Tekst: Cyriel Buysse
Techniek, filmopname en montage:
Jeroen Wuyts
Technische assistentie en
geluidsontwerp: Nils Janssens
Muziek: Sara Salvérius

 

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief