Houben & Son

Dit event is voorbij

Onder de naam Houben & Son gaan Steve en Greg Houben voor het eerst scheep in elkaars gezelschap. Dat gebeurt in de beste jazztraditie waarbij ervaring en kennis van generatie op generatie overgedragen worden.

Steve Houben is al jaren een gevestigde waarde in de Belgische en zelfs de internationale jazzscene. Hij werkte met onder meer Chet Baker, Bill Frisell, Clark Terry, Lee Konitz en Richie Beirach. Zijn discografie oogt al even indrukwekkend met een aantal spraakmakende releases bij Igloo zoals ‘HLM’, ‘Blue Circonstances’, ‘Houben + Strings’ en ‘Comptines’.

Zoon Greg is een dito muzikale kameleon die zowel actief is in jazzmiddens (met drie releases bij Igloo) als in de wereld van het chanson. Daarnaast duikt hij regelmatig op in het theater. Dat hij graag goochelt met taal heeft daar een en ander mee te maken. Niet echt verwonderlijk dat hij voor de trompet koos, het instrument dat zowat het dichtst de menselijke stem benadert mede door het rechtstreekse fysieke contact tussen lippen en mondstuk.

Steve Houben – alto sax, flute, vocal

Greg Houben – trumpet, vocal

Pascal Mohy – piano

Cédric Raymond – doublebass

Lionel Beuvens – drums

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief