Infidèles

tg STAN & De Roovers

  • Datum: Maandag 28/11/2022
  • Tijdstip: van 20:15 tot 21:45
  • Prijs: € 18 / 15
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Theater
Ticket bestellen

5 UiTPASpunten inruilen voor 3 euro korting op deze voorstelling?

« Je hebt een voorstelling als deze drie elementen aanwezig zijn : het woord, de toneelspeler, de toeschouwer.  Dat is al wat je nodig hebt, je hebt niets anders nodig om het mirakel te laten plaatsvinden. »
Ingmar BergmanNa de repetitie

Infidèles baseert zich op het gelijknamige scenario uit 1996 en op ‘Laterna Magica’, zijn autobiografie. De voorstelling wil hulde brengen aan Ingmar Bergman als schrijver.  In ‘Infidèles’ gaat Bergman ook zelf in dialoog met zijn personages en wordt de ik-figuur van de schrijver in de voorstelling verwerkt.  Deze zoektocht naar de autobiografische dimensie van zijn werk vervalt niet in voyeurisme, biecht of psychologisering, maar toont aan hoe subtiel en meedogenloos Bergman menselijke verhoudingen blootlegde, waarbij hij zichzelf niet buiten schot hield.

Door een onbevangen theatrale lectuur zullen de scherpzinnigheid en de menselijkheid, de vitaliteit en de humor van Bergmans oeuvre tot uiting komen. Het wordt een ongekunsteld eerbetoon, een liefdesverklaring, een gebaar van respect zonder in idolatrie te vervallen.

tekst Ingmar Bergman, vertaling Vincent Fournier
van en met Ruth Becquart, Robby Cleiren, Jolente De Keersmaeker en Frank Vercruyssen

trailer: https://vimeo.com/662040712

 

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief