Internationale vrouwendag

Lotte Dodion en Alyssa Bers

Dit event is voorbij

Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag. Hoe kunnen we dit beter vieren dan met vrouwelijk, creatief talent?

Lotte Dodion is een polyvalent teksttalent. Sinds jongs af aan is ze dichter en performer. Ze won verschillende poëziewedstrijden en publiceerde een eigen dichtbundel ‘Kanonnenvlees’. Lotte schreef ook een gedicht over haar geboortestad Sint-Truiden ‘Alternatieve Stadsmeting’, die je terug vindt aan de ingang van de bib. In september maakte ze ook het stilgedicht ‘Vergeet Me Niet’ voor de herdenking van de corona slachtoffers in onze stad. Ze is dagelijks in de weer met allerhande poëzie en performance projecten.

Al sinds illustratrice Alyssa Bers een potlood kan vasthouden, is haar grootste passie verhalen verzinnen en speelse figuren tekenen. Na al die jaren is haar liefde daarvoor nog steeds niet weg geëbd. Ondertussen is ze enthousiaste tekenjuf bij Academie Haspengouw beeld en heeft ze daarnaast een eigen praktijk als illustrator en animator.

 

Hoe kan jij Internationale Vrouwendag vieren?

Print het gedicht en geef het aan een vrouw die je bewondert. Of zet je liever iemand vanop afstand in de bloemetjes? Ga dan op 8 maart naar de Facebook pagina van Cultuurcentrum de Bogaard, deel het geïllustreerde bericht op je social media en tag de vrouw aan wie je het project graag wilt opdragen.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen