Joseph Jongen. Concert II *GEANNULEERD*

Artist in Residence: Het Ardente Kwartet

Dit event is voorbij

Joseph Jongen geboren in Luik in 1873, verwierf als organist, pianist en componist in recordtempo internationale faam en werd één van de leidende figuren van de Belgische muziek aan het begin van de twintigste eeuw. Zijn muziek, tussen romantiek, impressionisme en neoclassicisme, bleef steeds trouw aan hoogstaande idealen en een onfeilbare zin voor goede smaak. Ze weerspiegelde dan ook volledig de persoonlijkheid van deze componist.

Zijn orgelmuziek wordt in de hele wereld uitgevoerd door de beste musici, maar de kennis van de andere delen van zijn schitterende oeuvre is pas begonnen aan een revival. Dat is hoog tijd, want in zijn omvangrijke catalogus zitten nog echte parels verborgen, zoals bijvoorbeeld het Crépuscule au Lac Ogwen, een impressionistische schildering uit 1916 van het Ogwen meer in Wales, en de subtiele Aquarelles voor viool en piano.

Musici ten dienste van deze sublieme muziek zijn het Ardente Kwartet, artist in residence, en Evgenia Galyan aan de historische Bechstein-vleugel.

 

Programma:

Crépuscule au Lac Ogwen voor piano, op. 52

Aquarelles voor viool en piano, op. 59

Deux pièces en trio, op. 95

Strijkkwartet in a klein nr. 2, op. 50

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen