Kathrin Pechlof Trio

  • Datum: Donderdag 03/12/2015
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:15
  • Locatie: Academiezaal
  • Genre: Jazz

Dit event is voorbij

IMAGINARIUM is het debuutalbum van het opmerkelijke trio rond de Berlijnse harpiste Kathrin Pechlof. Het verscheen in de herfst van 2013 bij Pirouet, een vooraanstaand jazzlabel uit München.

Kathrin Pechlof vormt haar trio met de befaamde saxofonist Christian Weidner en contrabassist Robert Landfermann. Die laatste won in 2009 de WDR Jazz Prize.

IMAGINARIUM roept een verrassende en brede waaier aan beelden, gevoelens en associaties op. Het album brengt de luisteraar naar een plaats waar nieuwe inzichten zich onthullen en wijsheid zich openbaart door voortdurend nieuwe vragen op te roepen. Het is een plaats van onbeperkte mogelijkheden, van constante beweging en verandering – een droomachtige herinnering aan dé essentie van muziek.

De composities putten inspiratie uit een breed spectrum van invloeden. Hoewel onbetwistbaar modern, valt deze muziek op door haar lyrische schoonheid, verhalende diepzinnigheid en overvloed aan verfijnde dynamische nuances.

Drie voortreffelijke instrumentalisten komen hier samen om hun eigen versie van intrigerende en bezielde kamerjazz te spelen.

 

 

CP_MotivesForJazz_logo

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief