La Guitarra: Weiss, Piazzolla, Scarlatti e.a.

Koen Claeys, Carlo Marcione en Gitaarduo Vandeborght-Kim

Dit event is voorbij

De gitaar bekleedt een bijzondere plaats in het klassieke repertoire en graag besteden wie hieraan de nodige aandacht met een tweedaags festival La Guitarra.
Geniet van vijf concerten en zeven vooraanstaande gitaristen. Op zaterdag 10 oktober presenteren we u Koen Claeys, Carlo Marcione en Gitaarduo Vandeborght-Kim.

19.00 uur: Koen Claeys (KEIZERSZAAL!)
Koen Claeys (1990) wordt genoemd als een van de grootste gitaartalenten. Internationaal werd hij al meermaals bekroond. Hij studeerde in 2013 aan het Lemmensinstituut te Leuven af bij Roland Broux, met grootste onderscheiding. Hij zette zijn muziekstudies tegelijkertijd verder aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf.

Programma
Silvius Leopold Weiss(1687 – 1750): Suite nr. 23, een bewerking van Koen Claeys naar een manuscript uit Dresden
Mauro Giuliani (1781 – 1829): Rossiniana nr. 1 op. 119; variations sur des themes de Rossini, thema’s uit L’Italiana in Algeri
Mario Castelnuovo-Tedesco (1895 – 1968): Sonata, hommage a Boccherini, op. 77
Astor Piazzolla (1921-1992: Invierno porteño en primavera porteño

20.15 uur: Carlo Marcione (Academiezaal)
Carlo Marchione won in de periode 1980-1992 7 internationale gitaarwedstrijden. Hij wordt beschouwd als één van de toonaangevende gitaristen van zijn generatie. Hij treedt geregeld op, solo, met orkest en met kamermuziekensembles. Hij is docent aan het Conservatorium in Maastricht. Hij wist componisten als as A. Carlevaro, C. Domeniconi en John Duarte te inspireren om werken voor hem te schrijven. Hij zoekt ook altijd naar nieuwe wegen en nieuwe ideeën. Zo bracht hij ook een cd uit met de 12 fantasia’s van G. Ph. Telemann, oorspronkelijk voor fluit geschreven.

Programma
n.t.b.

 

21.15 uur: Gitaarduo Vandeborght – Kim (Academiezaal)
Wanneer een toonaangevende Belgische gitarist en een talentvolle Koreaanse gitariste de handen in elkaar slaan ontstaat een unieke mix. Want ondanks de zeer uiteenlopende achtergronden geven de verschillen toch vooral een extra dimensie aan hun interpretaties als duo. Het resultaat is een verrassende combinatie met muziek van barok tot hedendaags!

Antoon Vandeborght wordt internationaal gewaardeerd voor zijn interpretatieve kwaliteiten, zijn gevoeligheid en beheersing en bovenal zijn talent om via zijn muziek te communiceren met het publiek. Hij won de eerste prijs in tal van internationale gitaarwedstrijden. Heejoo Kim, geboren in Seoul, trekt na haar studies aan de Seoul National University naar Europa. Na een aantal jaren in Barcelona belandt ze uiteindelijk in België. Onderweg wint ze prijzen op nationale en internationale wedstrijden. Ze is leraar gitaar aan de Academie Haspengouw.

Programma
Domenico Scarlatti (bew. duo Vandeborght-Kim) Sonates K. 491 en K. 492 – Isaac Albéniz (bew. duo Vandeborght-Kim): Mallorca en Aragón – John Lennon – Paul McCartney (Leo Brouwer): Beatleriana Leo Brouwer: Tríptico – Astor Piazzolla: Tango nr.1

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief