La Saboteuse

Yazz Ahmed Quartet

Dit event is voorbij

Bahrein is niet alleen een kleine eilandstaat in de Perzische Golf, het is ook de plek waar trompettiste en bugelspeelster Yazz Ahmed opgroeide tot ze op haar 9de met haar moeder naar Londen verhuisde.

Op haar nieuwe album ‘La Saboteuse’ graaft Yazz diep naar haar Londense én Bahreinse wortels. Het resultaat klinkt als een karavaan op doortocht op een maanverlichte nacht in de woestijn. Golvende ritmes, Midden-Oosterse melodïeën en die prachtige, meanderende trompetlijnen waarmee ze gestaag naam maakt in de internationale jazzscene.

Haar drang naar experiment met elektronische effecten zorgde voor gesmaakte bijdragen op de albums van Radiohead en These New Puritans. Samen met muzikanten als Kamasi Washington, Yussef Kamaal en Christian Scott staat ze in de voorlinie van de hedendaagse jazz.

“Ik voel me mee verantwoordelijk voor het moderniseren van jazz en een nieuw publiek voor het genre te vinden”, zegt ze daarover.

TROMPET
Yazz Ahmed
VIBRAFOON
Ralph Wyld
BAS
David Manington
DRUMS
Martin France
“This is clearly one of the most important pieces of music in any genre to appear this year. It is stunning and unlike almost anything else you’ve likely heard.”
Jim Hynes, Glide magazine

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief