LA STORIA DEL MADRIGALE

ENSEMBLE DAL CANZONIERE

  • Datum: Donderdag 26/10/2017
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:15
  • Locatie: Keizerszaal
  • Genre: Klassiek

Dit event is voorbij

Het madrigaal is een seculiere, dikwijls zuiver vocale muziekvorm die haar hoogtij kende gedurende de renaissance en de vroege barok. Het gaat over een schitterend repertoire waarin de componisten hun polyfonisch kunnen ten dienste stellen van poëtische teksten van het hoogste niveau.

Het ensemble Dal Canzoniere ontleent haar naam aan de beroemde dichtbundel van F. Petrarca. Deze bundel is gewijd aan Laura, de eeuwige geliefde van de auteur, en was voor madrigaalcomponisten in de 16de eeuw dé centrale inspiratiebron.

Dit nieuwe, Belgische ensemble staat onder leiding van Vincent Grégoire en bestaat uit zangers die allen ervaring opdeden in de beste ensembles voor oude muziek. Zij kozen ervoor om dit technisch zeer moeilijke, en daarom zeldzaam uitgevoerde repertoire in te oefenen met de precisie en het geduld van een echt strijkkwartet.

Dal Canzoniere nodigt ons uit voor een muzikale verkenningstocht doorheen de geschiedenis van het Italiaans madrigaal in de 16de en 17de eeuw.

Programma:

Werken van Philippe Verdelot, Jacques Arcadelt, Francesco Spinacino, Adrien Willaert, Cipriano de Rore, Claudio Monteverdi, …


De musici:

Marie Jennes, sopraan

Céline Vieslet, sopraan

Pierre Derhet, tenor

Philippe Favette, basse

Bernard Zonderman, luit en theorbe

Vincent Grégoire, bariton en algemene leiding

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief