LIEFHEBBEN

LAURA VAN DOLRON

  • Datum: Maandag 06/02/2017
  • Tijdstip: van 20:15 tot 00:00
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Theater

Dit event is voorbij

Een niet-wetenschappelijk onderzoek naar het enige wat er echt toe doet.

In de cel van Nelson Mandela viel een straal licht die hij gebruikte om tomaten te kweken in een paar oude schoenen. Die deelde hij uit aan zijn medegevangenen. Dat is liefde.

Mensen die de lampjes van geparkeerde fietsen die per ongeluk aan zijn blijven staan uit doen, ook al moet je best irritant lang zoeken naar waar dat knopje nou precies zit…

Iemand die alleen woont en op vakantie gaat en voor ze vertrekt een briefje met WELKOM TERUG op haar tafel legt…ook dat is liefde.

Écht liefhebben, wat is dat eigenlijk en hoe doe je dat? Als een archivaris zoekt Laura van Dolron in haar hoofd, in haar hart, in haar omgeving en in de wereldgeschiedenis naar mensen die daden stelden die ons kunnen leren wat liefhebben is. De voorstelling is grappig en herkenbaar, soms hartverscheurend, soms hilarisch. De reacties bleven niet uit: Liefhebben werd “louterend” (Cutting Edge) “een cadeau” (Knack) en “groots theater” (Het Nieuwsblad/De Gentenaar) genoemd. De voorstelling ontroerde en verbroederde en zoals Theaterkrant schreef: “Het publiek kan zich geliefd wetend naar huis begeven”.

tekst en spel: Laura van
dramaturgie: Martine Manten
vormgeving: Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek
lichtontwerp: Gé Wegman

recensie_Liefhebben_Volkskrant_NL_c_Hein_Janssen

recensie_Liefhebben_Knack_Focus_be_c_Els_Van_Steenberghe

recensie_Liefhebben_De_Standaard_c_Wouter_Hillaert

recensie_Liefhebben_De_Morgen_c_Evelyne_Coussens

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief