Marktconcerten: orgelbespelingen

Evgenia Galyan

  • Datum: Zaterdag 12/09/2020
  • Tijdstip: van 12:00 tot 12:30
  • Locatie: O.L.V.-kerk
  • Genre: Klassiek

Dit event is voorbij

Wij staan er haast nooit bij stil! De markt in Sint-Truiden is al decennia de plaats waar mensen samenkomen om elkaar te ontmoeten, en dat is gelukkig zo gebleven. Elke bezoeker kan recitals horen op de 18de-eeuwse beiaard tussen 10 uur en 11 uur en daar volop van genieten tijdens het winkelen en andere activiteiten.

Ook in de O.L.V.-kerk op de markt komen mensen samen om te genieten van muziek tijdens de marktconcerten. De gotische kerk is daarvoor de ideale ruimte met haar kleurrijke muurschilderingen, rijk gestoffeerde schatkamer, schitterend meubilair én zijn twee prachtige orgels: het Truiense Clerinx-orgel uit 1874 en het grote, Neobarok Schumacherorgel uit 1996-2014.  Elke tweede zaterdag van de maand om 12 uur is de O.L.V.-kerk een ontmoetingsplaats voor marktgangers, toeristen, gelovigen én natuurlijk muziekliefhebbers. Zij kunnen genieten van een gratis concert, waarbij er naast orgelmuziek ook plaats is voor kamermuziek, koormuziek, enz…

Voor het tweede seizoen op rij worden de marktconcerten met andere woorden een artistieke kruisbestuiving in een schitterend kader.
Een feest voor het oog en oor!

Zaterdag 12 september brengt Evgenia Galyan werken van J.S. Bach.

Evgenia Galyan werd geboren in de omgeving van de stad Irkoetsk in Rusland. Ze studeerde aan het Staatsconservatorium te Nizhny Novgorod voor piano bij O.Lisova, en voor orgel bij T.Botschkova. Nadien zette ze haar studies verder aan het Conservatoire Royal de Liège bij Anne Froidebise en mocht ze genieten van de raadgevingen van gerenommeerde mentoren, zoals bijvoorbeeld Martin Sander, Lorenzo Ghielmi, Wolfgang Zerer en Olivier Latry voor orgel, evenals Jozef De Beenhouwer voor piano. Ze speelt regelmatig concerten als solist of begeleider in verschillende landen van Europa. In 2014 maakte ze samen met Steven Sneyers (Hobo) een cd met Belgisch repertoire voor hobo en piano. In Sint-Truiden is Evgenia actief als programmator voor de klassieke concerten in de Academiezaal en is ze verbonden aan de Haspengouwse Academie als leraar orgel en als begeleider. Tenslotte is ze ook organist-titularis van de Collegiale OLV-Tenhemelopnemingkerk van deze stad.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief