MARKTCONCERTEN: ORGELBESPELINGEN *online*

Anne Froidebise

  • Datum: Zaterdag 12/12/2020
  • Tijdstip: van 12:00 tot 12:30
  • Locatie: O.L.V.-kerk
  • Genre: Klassiek

Dit event is voorbij

U kunt het concert bekijken via het youtube-kanaal van CC de Bogaard: klik hier.

Wij staan er haast nooit bij stil! De markt in Sint-Truiden is al decennia de plaats waar mensen samenkomen om elkaar te ontmoeten, en dat is gelukkig zo gebleven. Elke bezoeker kan recitals horen op de 18de-eeuwse beiaard tussen 10 uur en 11 uur en daar volop van genieten tijdens het winkelen en andere activiteiten.

Ook in de O.L.V.-kerk op de markt komen mensen samen om te genieten van muziek tijdens de marktconcerten. De gotische kerk is daarvoor de ideale ruimte met haar kleurrijke muurschilderingen, rijk gestoffeerde schatkamer, schitterend meubilair én zijn twee prachtige orgels: het Truiense Clerinx-orgel uit 1874 en het grote, Neobarok Schumacherorgel uit 1996-2014.  Elke tweede zaterdag van de maand om 12 uur is de O.L.V.-kerk een ontmoetingsplaats voor marktgangers, toeristen, gelovigen én natuurlijk muziekliefhebbers. Zij kunnen genieten van een gratis concert, waarbij er naast orgelmuziek ook plaats is voor kamermuziek, koormuziek, enz…

Voor het tweede seizoen op rij worden de marktconcerten met andere woorden een artistieke kruisbestuiving in een schitterend kader.
Een feest voor het oog en oor!

Zaterdag 12 december is Anne Froidebise te gast.

Anne Froidebise, organiste en klaveciniste, speelde zeer vele recitals in verschillende landen van Europa en de Verenigde Staten. Actief als soliste, maar ook op het vlak van kamermuziek, op orgel en klavecimbel, interesseert ze zich voor de gehele literatuur van deze instrumenten, vanaf de eerste meesters tot en met de hedendaagse muziek en maakte ze een twintigtal opnames. Met als bedoeling het bevorderen van de orgelkunst en de kennis hiervan bij een groter publiek, zet ze zich actief in via de VZW « Art et Orgue en Wallonie » voor het organiseren van concerten, tentoonstellingen en rondleidingen in samenwerking met verschillende partners.

Anne Froidebise doceerde klavecimbel en orgel aan het IMEP te Namen, het conservatorium van Verviers en het Koninkijk Conservatorium van Luik. Tevens was ze lid van de Koninklijke Comissie voor Monumenten en Landschappen, een functie waarin haar docenten Charles Koenig en Hubert Schoonbroodt haar voorgingen. Tenslotte is Anne Froidebise ondervoorzitter van de Fédération Francophone des Amis de l’Orgue (FFAO).

Anne Froidebise brengt volgend programma:

Weckmann (1619-1674). Preambulum Primi toni.

 

Weckmann (1619-1674). Koraal Nun freut euch, lieben Christen g‘mein:

– Primus versus

– Secundus versus Auff zwey  Clavier

– Tertius versus

 

Weckmann (1619-1674). Fantasia in d.

 

J.S. Bach (1685-1750). Koraal Nun komm der heiden Heiland:

– A 2 Clav  e Pedale, BWV 659

– A due Bassi e Canto fermo, BWV 660

– In organo pleno. Canto fermo in Pedale, BWV 661

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief