MARKTCONCERTEN: ORGELBESPELINGEN

Momoyo Kokubu

  • Datum: Zaterdag 14/08/2021
  • Tijdstip: van 12:00 tot 12:30
  • Locatie: O.L.V.-kerk
  • Genre: Klassiek

Dit event is voorbij

De succesvolle Marktconcerten zijn reeds toe aan het vijfde seizoen!

Deze maandelijkse ontmoetingsplaats biedt aan liefhebbers van muziek en architectuur de mogelijkheid om, na de aankopen op de zaterdagmarkt, even stil te staan bij mooie muziek in een heerlijk lumineus kader.

De beide orgels van de O.L.V.-kerk hebben dan ook heel wat te bieden als het gaat over verfijnde timbres, bonte klankkleuren, en imposante Organo Pleno-klanken. Het wondermooie, barokke hoofdorgel, gebouwd door Orgelbouwer Schumacher in 1996, is speciaal geconcipieerd voor de muziek van J.S. Bach (1685-1750), en net daarom neemt de muziek van deze componist een erg centrale plaats in bij de Marktconcerten. Tot op heden blijft het orgeloeuvre van Bach onovertroffen in spiritualiteit en schoonheid…

Het intiemere koororgel werd in 1874 gebouwd door de Truienaar Arnold Clerinx (1816-1898), en is een klein juweeltje dat getuigt van de grote kwaliteit van de instrumenten van deze belangrijke orgelbouwer.

Musici van dienst zijn internationaal bekende organisten, maar ook lokaal jong talent!
Kortom, een cyclus waarbij muziek, gezelligheid en ontroering trefwoorden zijn, en blijven.

Zaterdag 14 augustus is Momoyo Kokubu te gast. Ze speelt werken van J.S. Bach.

Momoyo Kokubu is afkomstig uit Japan. Ze studeerde aan het Royal College of Music in Londen in de orgelklas van Nicholas DANBY en kwam daarna in Brussel wonen alwaar zij in 1999 een eerste prijs orgel met grote onderscheiding alsook de Mailly-prijs behaalde in de orgelklas van Jean Ferrard aan het Franstalig Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel.

Zij was finalist van het Internationaal Orgelconcours in Freiberg in 1995 en Maastricht in 2000.

Momoyo is organiste van de kerk Onze-Lieve-Vrouw van Finisterrae in Brussel sinds 1995 en organiseert de erg mooie concertreeks ‘Orgelopmaandag’ in diezelfde kerk.

Momenteel geeft ze orgelles aan de Franstalige Muziekacademie van Watermaal-Bosvoorde (in Brussel) en aan de Muziekacademie Sint-Gregorius in Doornik.

Ze maakte zes CD’s voor het label MeloPhone. Vier van de zes cd’s met triosonates van J.S.Bach die tot nu toe uitgebracht zijn, werden bekroond met de prijs voor de beste opname door het Japanse tijdschrift “Record Geijyutsu”.

Sinds 2015 is Momoyo lid als basso-continuospeler van het ensemble FILIÆ. In 2019 kwam  hun CD met werken van François Couperin.

Momoyo treedt op in Europa en Japan, in solowerken, duetten, met koor of met FILIÆ.

 

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief