MARKTCONCERTEN: ORGELBESPELINGEN

Koperblazers AH Podium

  • Datum: Zaterdag 12/02/2022
  • Tijdstip: van 12:00 tot 12:30
  • Locatie: O.L.V.-kerk
  • Genre: Klassiek

Dit event is voorbij

De succesvolle Marktconcerten zijn reeds toe aan het vijfde seizoen!

Deze maandelijkse ontmoetingsplaats biedt aan liefhebbers van muziek en architectuur de mogelijkheid om, na de aankopen op de zaterdagmarkt, even stil te staan bij mooie muziek in een heerlijk lumineus kader.

De beide orgels van de O.L.V.-kerk hebben dan ook heel wat te bieden als het gaat over verfijnde timbres, bonte klankkleuren, en imposante Organo Pleno-klanken. Het wondermooie, barokke hoofdorgel, gebouwd door Orgelbouwer Schumacher in 1996, is speciaal geconcipieerd voor de muziek van J.S. Bach (1685-1750), en net daarom neemt de muziek van deze componist een erg centrale plaats in bij de Marktconcerten. Tot op heden blijft het orgeloeuvre van Bach onovertroffen in spiritualiteit en schoonheid…

Het intiemere koororgel werd in 1874 gebouwd door de Truienaar Arnold Clerinx (1816-1898), en is een klein juweeltje dat getuigt van de grote kwaliteit van de instrumenten van deze belangrijke orgelbouwer.

Musici van dienst zijn internationaal bekende organisten, maar ook lokaal jong talent!
Kortom, een cyclus waarbij muziek, gezelligheid en ontroering trefwoorden zijn, en blijven.

Zaterdag 12 februari zijn de koperblazers van de Academie Haspengouw Podium te gast. Zij brengen werken van J.S. Bach, J. Haydn en G.F. Handel.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief