MARKTCONCERTEN: ORGELBESPELINGEN *ONLINE*

Pascale Dossogne

  • Datum: Zaterdag 13/03/2021
  • Tijdstip: van 12:00 tot 12:30
  • Locatie: O.L.V.-kerk
  • Genre: Klassiek

Dit event is voorbij

U kunt het concert bekijken via het youtube-kanaal van CC de Bogaard: klik hier.

Wij staan er haast nooit bij stil! De markt in Sint-Truiden is al decennia de plaats waar mensen samenkomen om elkaar te ontmoeten, en dat is gelukkig zo gebleven. Elke bezoeker kan recitals horen op de 18de-eeuwse beiaard tussen 10 uur en 11 uur en daar volop van genieten tijdens het winkelen en andere activiteiten.

Ook in de O.L.V.-kerk op de markt komen mensen samen om te genieten van muziek tijdens de marktconcerten. De gotische kerk is daarvoor de ideale ruimte met haar kleurrijke muurschilderingen, rijk gestoffeerde schatkamer, schitterend meubilair én zijn twee prachtige orgels: het Truiense Clerinx-orgel uit 1874 en het grote, Neobarok Schumacherorgel uit 1996-2014.  Elke tweede zaterdag van de maand om 12 uur is de O.L.V.-kerk een ontmoetingsplaats voor marktgangers, toeristen, gelovigen én natuurlijk muziekliefhebbers. Zij kunnen genieten van een gratis concert, waarbij er naast orgelmuziek ook plaats is voor kamermuziek, koormuziek, enz…

Voor het tweede seizoen op rij worden de marktconcerten met andere woorden een artistieke kruisbestuiving in een schitterend kader.
Een feest voor het oog en oor!

Zaterdag 13 maart is Pascale Dossogne te gast.

Na haar carrière aan de Berlin Musikschule, behaalde Pascale Dossogne een pedagogisch diploma in de muziek aan IMEP (Namen). Daar leerde ze ook de harpsichord bespelen dankzij Ch. Koenig en A. Froidebise. Ze studeerde orgel bij J. Ferrard en B. Mernier aan het Koninklijk Conservatorium van Luik. Ondertussen ontwikkelde ze haar vaardigheden tijdens verschillende stages, onder meer bij B. Foccroulle, J. Verdin (orgal en harmonium) en Ph. D Pierlot (kamermuziek).

Tegenwoordig geeft ze orgelles aan de Academies van Jodoigne en Hannuit, en doceert ze muzikale ritmes van de wereld en notenleer aan de Academie van Eghezée. Daarnaast behaalde ze onlangs een masterdiploma orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Luik, onder begeleiding van Arnaud Van de Cauter.

Dossogne is organist in de kerken van Orp-le-Grand, Moxhe en Ambresin, waar ze graag samenwerkt met verschillende koren en ensembles uit de buurt. Ze trad eerder al op tijdens verschillende festivals, zoals “Les lundis d’orgue“ (Brussel), “L’été de l’orgue aux Minimes » (Brussels), « Liège Les Orgues », « Festival d’orgue de Devant -le-pont » (Visé), « le Festival de l’Été Mosan » (Nivelles).

Programma : J.S. Bach. Toccata, Adagio en Fuga, BWV 564

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen