Marktconcerten: orgelbespelingen *ONLINE*

Fabien Moulaert

Dit event is voorbij

U kunt het concert bekijken via het youtube-kanaal van CC de Bogaard: klik hier.

Wij staan er haast nooit bij stil! De markt in Sint-Truiden is al decennia de plaats waar mensen samenkomen om elkaar te ontmoeten, en dat is gelukkig zo gebleven. Elke bezoeker kan recitals horen op de 18de-eeuwse beiaard tussen 10 uur en 11 uur en daar volop van genieten tijdens het winkelen en andere activiteiten.

Ook in de O.L.V.-kerk op de markt komen mensen samen om te genieten van muziek tijdens de marktconcerten. De gotische kerk is daarvoor de ideale ruimte met haar kleurrijke muurschilderingen, rijk gestoffeerde schatkamer, schitterend meubilair én zijn twee prachtige orgels: het Truiense Clerinx-orgel uit 1874 en het grote, Neobarok Schumacherorgel uit 1996-2014.  Elke tweede zaterdag van de maand om 12 uur is de O.L.V.-kerk een ontmoetingsplaats voor marktgangers, toeristen, gelovigen én natuurlijk muziekliefhebbers. Zij kunnen genieten van een gratis concert, waarbij er naast orgelmuziek ook plaats is voor kamermuziek, koormuziek, enz…

Voor het tweede seizoen op rij worden de marktconcerten met andere woorden een artistieke kruisbestuiving in een schitterend kader.
Een feest voor het oog en oor!

Zaterdag 9 januari is Fabien Moulaert te gast.

Fabien Moulaert werd in 1985 in Luik geboren. Vanaf zijn negende levensjaar ontdekte hij de vreugde van het musiceren en nam hij orgelles. In 2009 beïndigde hij zijn orgelstudies in de klas van Anne Froidebise aan het Koninklijk Conservatorium van Luik, en dit met grote onderscheiding. Nadien specialiseerde hij zich voor baroktrombone aan de  Hochschule für Musik und Tanz in Keulen (D), waar hij eveneens het masterdiploma voor deze discipline behaalde. Beide instrumenten, het orgel en de trombone, vullen elkaar op ijzondere wijze aan in Fabiens belevingswereld van de muziek. In zijn repertoirekeuze ligt het zwaartepunt bij oude muziek en de zogenaamde historische uitvoeringspraktijk. Als organist en baroktrombonist heeft hij een drukke concertagenda en speelt hij regelmatig met gerenommeerde ensembles zoals Oltremontano (Wim Becu), Cappella Mediterranea (Leonardo Garcia Alarcon), Capella Cracoviensis (Jan Tomasz Adamus) en het Huelgas Ensemble (Paul Van Nevel).

Sinds 2017 is Fabien titularis-organist van de OLV-Kerk te Kelmis in de Duitstalige Gemeenschap van België.

 

Fabien Moulaert brengt volgend programma:

J.S. Bach. Passacaglia in c, BWV 582

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief