Marktconcerten: orgelconcert GEANNULEERD

Edward Vanmarsenille

  • Datum: Zaterdag 14/07/2018
  • Tijdstip: van 12:00 tot 12:30
  • Locatie: O.L.V.-kerk
  • Genre: Klassiek

Dit event is voorbij

Dit concert is geannuleerd.

De wekelijkse markt van Sint-Truiden op zaterdagvoormiddag is sinds vele tientallen jaren een begrip voor vele Truienaren en mensen uit de omstreken van deze stad. Een vaste plaats binnen deze markttraditie zijn de bespelingen van de 18de Eeuwse beiaard tussen 10h en 11h.

In het verlengstuk van dit mooie muzikale leven rondom de Belforttoren, pakt CC de Bogaard uit met een nieuw initiatief: de marktconcerten in de OLV-Kerk.

Deze gotische kerk biedt, naast een schat aan kleurrijke muurschilderingen, een rijk gestoffeerde schatkamer en een schitterend meubilair, ook onderdak aan twee historische orgels: het Truiense Clerinxorgel uit 1874 en het grote, neo-barokke Schumacherorgel uit 1996-2014.

De O.L.V.-kerk wordt een ontmoetingsplaats voor marktgangers, toeristen, gelovigen én muziekliefhebbers: elke tweede zaterdag van de maand om 12u kunnen zij genieten van een gratis marktconcert, waarbij er naast orgelmuziek uiteraard ook plaats zal zijn voor kamermuziek, koormuziek, pianomuziek, enz…

Kortom, een artistieke kruisbestuiving in een schitterend, pas gerestaureerd kader. Een feest voor het oog en voor het oor!

Zaterdag 14 juli speelt Edward Vanmarsenille werken voor harmonium en orgel van C. Franck en L. Vierne.

Edward Vanmarsenille (Sint-Truiden, °1984) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Luik waar hij een licentie voor orgel (Prof. Anne Froidebise) en een masterdiploma voor klassieke schriftuur en compositie (Prof. Joseph Gilet) behaalde met grote onderscheiding. Hij studeerde klavecimbel bij Ewald Demeyere (Kon.Conservatorium van Antwerpen), Anne Froidebise en bij Marie-Anne Dachy aan het I.M.E.P. te Namen. Voor harmonium mocht hij genieten van de raadgevingen van wereldvermaard expert Joris Verdin.

Edward is verbonden als Titularis-organist aan de Collegiale O.L.V.-kerk te Sint-Truiden, maakte verscheidene CD-opnames en speelt zeer regelmatig concerten in binnen-en buitenland. Hij werkt o.a. samen met ensembles zoals het Choeur de Chambre de Namur, , het Koninklijk Filharmonisch orkest van Luik en het ensemble Concerto Imperiale.

Tenslotte doceert Edward aan het Koninklijk Conservatorium van Luik, het Conservatorium van Verviers en de PXL te Hasselt.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief