Marla Tyler Presents: Gentlemen Of Verona

  • Datum: Zaterdag 23/04/2016
  • Tijdstip: van 20:30 tot 23:00
  • Locatie: Club
  • Genre: JongerenMuziek

Dit event is voorbij

 

Eind 2013 werd het stil rond Gentlemen of Verona. Na zich acht jaar lang als een roestige kogel door het West-Europese garagerock-landschap te hebben geboord, werd het tijd om een rustpauze in te lassen én het muzikale roer om te gooien. De band sloot zich twee jaar op in hun repetitiehok om hun geluid volledig uit te puren. Het vijftal werd een trio. De muzikale koers gewikt, gewogen en opnieuw uitgestippeld.

‘We hadden genoeg van de beperkingen die het garagerock-genre ons oplegde’, aldus gitarist Olivier Elen. ‘Onze muzikale interesses gaan immers veel verder. Dit keer wilden we dan ook een plaat maken waarin we volledig ons eigen ding konden doen.’

Verwacht op dit nieuwe album dan ook géén pure garagerock, maar een verzameling songs waarin noise-gitaren moeiteloos afgewisseld worden met knipogen naar de klatergouden melodiën van The Beach Boys, muzikale sferen uit oude cowboyfilms of klagende Opera-gezangen.

De plaat verschijnt op 11 maart 2016. De eerste single uit het nieuwe album is ‘Dance Skills are Easy’ (Nod Your Head). Voor dat nummer werd een oude handleiding ‘modern dansen’ op muziek gezet. Voor de videoclip werd er materiaal van een nooit verschenen erotische film uit de jaren ’60 opgevist.

En dat nieuwe album komt de band voorstellen op 23 april!

DJ King Crap draait zorgt voor de juiste soundtrack voor en na het concert.

MarlaTylerPresents-logo

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen

Kamp: Musicalstage (8-11j en…