MEDIAOPVOEDING *online*

OPVOEDINGSWINKEL HASPENGOUW

Dit event is voorbij

Deze lezing gaat online door: http://huisvanhetkindhaspengouw.be/nl/agenda/item/206

 

De digitale media speelt een steeds grotere rol in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ze spelen op de PlayStation, gebruiken een tablet of smartphone alsof ze dat altijd al gedaan hebben, en communiceren meer online dan in het echt. Kansen en risico’s lijken hierbij hand in hand te gaan. Het is belangrijk om hierover met kinderen en jongeren te spreken.

Als ouder en opvoeder moet je inzetten op bewustmaking en begeleiding. Omgaan met schermen dient een plaats te hebben in de opvoeding. Soms zijn ouders hierin onzeker.

In deze avond willen we een antwoord geven op deze onzekerheid. Daarom kom je meer te weten over wat kinderen online doen en waarom, welke recept dan ‘goed genoeg is’ om hen hierin te begeleiden en krijg je enkele concrete tips waar je morgen al mee aan de slag kan. Verwacht geen droge lezing maar wel een interactief
gebeuren met een presentatie als houvast. Eigen ervaringen van het publiek en de spreker komen zeker aan bod. Er kan ook gelachen worden.

Davy Nijs is orthopedagoog en geboeid door de relatie tussen sociale media en opvoeden. Hij doet hierover onderzoek, doceert, schrijft, adviseert en traint. Hij is ook vader van drie gamende en online aanwezige zonen.

De lezing is gericht op ouders met kinderen van 10 tot 18 jaar

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen