MIHAJLO ZURKOVIC EN LIDIJA BIZJAK

PIANOTUNE 2016: PIANO BRILLANT

Dit event is voorbij

Pianotune 2016 werkt dit jaar met als thema Piano brillant. De concerten vinden plaats in Maasmechelen, Lommel en Sint-Truiden. Pianisten leven zich graag uit in virtuoze muziek. Ze spelen bijzonder graag Liszt en Rachmaninov, twee componisten die zelf de grootste pianisten waren. Titanen van het instrument. In deze editie krijgen de pianisten de vrije ruimte om zich in dit repertoire te tonen.

Mihajlo Zurkovic werd geboren in het Servische Sombor. Op zijn 14de werd hij student aan het Zero Year, een opleiding voor uitzonderlijke jonge talenten aan de Academy of Arts in Novi Sad. Momenteel doctoreert hij aan de Faculty of Music Art in Belgrado. In december 2009 debuteerde hij in New York in de Bechstein Concert Hall.

Lidija Bizjak komt uit Belgrado waar ze studeerde bij Zlata Males en nadien aan het befaamde Conservatoire de Paris. Ze concerteerde op de Proms in London, Lockenhaus in Oostenrijk, La Folle Journée in Nantes, in Tokyo, Colmar, Praag, …

Lidija Bizjak’s eerste solo-CD met sonates van Schubert en Schumann voor France label Lyrinx, kreeg de Diapason Découverte.

Programma

Lidija Bizjak (20u15)
R. Schumann: Kinderszenen op. 15
M. Ravel: Miroirs

Mihajlo Zurkovic (21u15)
P. I. Tsjaikovsky: Dumka
S. Rachmaninov: Moments musicaux op. 16
A. Skrjabin: Sonata-fantasia op. 19

www.chopin-avl.be
www.pianotune.be

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief