J.S. en C.Ph.E Bach

Miklós Spányi

  • Datum: Woensdag 23/09/2015
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:15
  • Locatie: O.L.V.-kerk
  • Genre: Klassiek

Dit event is voorbij

Miklós Spányi werd geboren in Boedapest en studeerde orgel en klavecimbel aan de Ferenc Liszt Academie. Hij zette zijn studies verder onder meer bij Jos van Immerseel aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Antwerpen. Hij won diverse eerste prijzen op de internationale wedstrijden en gaf concerten in de meeste Europese landen op orgel, klavecimbel, pianoforte, klavichord en Tangentenflügel. Momenteel is hij verbonden aan de Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Mannheim, de Ferenc Liszt Academie in Boedapest en het Conservatorium van Amsterdam. Carl Philipp Emanuel Bach, Bachs derde zoon, ligt hem nauw aan het hart en voor het Zweedse label BIS werkt Miklós aan een integrale van de klavierwerken van deze Bach-telg. Voor de cd-opnames komt ook graag langs in de keizerszaal waar de laatste vier cd’s werden opgenomen.

Carl Philipp Emanuel Bach, een naam die klinkt als een klok en met een dergelijke naam, verwacht je ook klinkende muziek en dat doet zijn muziek ook. Als derde zoon van Johann Sebastian werd hij uiteraard door zijn vader in Leipzig opgeleid. Nadien werd hij hofmusicus aan het hof van Frederik de Grote. Nadien volgde hij zijn peter Georg Philipp Telemann op als städtischer Musikdirektor und Kantor in Hamburg. Als componist was hij veelzijdig en als klaviervirtuoos liet hij een omvangrijk klavierrepertoire na. Toevallig wordt een groot deel van oeuvre bewaard in de bibliotheek van het conservatorium in Brussel.

Programma
Carl Philipp Emanuel Bach en Johann Sebastian Bach
Naast een sonate en enkele andere orgwelwerken van C. Ph. E. Bach brengt Miklos Spanyi ook een bloemlezing uit de 18 Leipziger koralen (BWV 651-668) of Choräle von verschiedener Art.

 

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief