Mile(s)tones (6+)

Zonzo Compagnie

  • Datum: Zaterdag 05/03/2016
  • Tijdstip: van 15:00 tot 21:00
  • Locatie: Academiezaal
  • Genre: Familie

Dit event is voorbij

Tijdens ‘Mile(s)tones’ nemen een slagwerker, een pianist en trompettist je mee naar de fascinerende wereld van de legendarische Amerikaanse jazzcomponist en trompettist Miles Davis. Zijn avontuurlijke manier van muziek maken, is het vertrekpunt van de voorstelling. Steeds wisselen de ruimtes. Het ene moment bevind je je in de bruisende creativiteit van een opnamestudio, het andere moment sta je mee op het podium en ben je één van de muzikanten, dan weer creëer je live muziek bij een film of sta je in het schildersatelier van de gevierde muzikant.

In ‘Mile(s)tones’ beleef je vooral de fantastische mogelijkheden van de improvisatiemuziek aan de hand van de composities van Miles Davis, met leden van het Gentse jazzensemble ‘De Beren Gieren’ Fulco Ottervanger en Simon Segers, en trompettist Bert Bernaerts als ideale gidsen.

‘Mile(s)tones’ is een bijzondere productie, waarbij het jonge volkje en het oudere publiek kennismaken met jazz en een van zijn meest fascinerende figuren. Ze zuigt je onweerstaanbaar mee in de broeierige, soms beklemmende wereld van Miles. Tegelijk blijft ze voldoende luchtig. Op een speelse en sfeervolle wijze verheldert ze hoe jazz klinkt en brengt ze de geest van een artiest tot leven. (Karel Van Keymeulen – De Standaard)

15.00 + 19.00 uur

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen

VUIL (2+)

HET WOLK

DRAWING BASSES (6+)