MISDAAD EN STRAF

LAZARUS

  • Datum: Maandag 26/09/2022
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:00
  • Prijs: €22/€19 (-26j of 5 UiTPASpunten)
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Theater
Ticket bestellen

5 UiTPASpunten inruilen voor 3 euro korting op deze voorstelling?

Met gratis inleiding om 19u30.

Ten prooi aan koorts, geldgebrek en een algemeen gevoel van malaise slaat de ex-student Raskolnikov een oude woekeraarster de kop in met een bijl. Met een bijl …? En ook die van haar zus, die onvoorzien getuige was van de moord. (Het was allemaal niet bijzonder goed voorbereid.) Hij rooft wat juwelen en begraaft ze ergens op een binnenplaats.
Maar die bijl … Bewijzen zijn er niet. Er is alleen het heel sterke vermoeden van één rechercheur.

Op de vlucht voor de wet en zijn geweten dwaalt Raskolnikov door de steegjes van Sint-Petersburg en tuimelt hij van de ene bizarre ontmoeting in de andere. Het regent, maar het is heet. Hij is wakker, maar toch is hij aan het dromen. Hij leeft, maar het voelt alsof hij dood is. Komt de redding weer maar eens van een vrouw?

Misdaad en Straf is de eerste van Dostojevski’s vier grote romans en bevat alle thema’s die kenmerkend zijn voor ’s mans oeuvre: geld, geweten, gulheid, geilheid en God. Gefundenes Fressen voor de Lazarussen: een misdaadverhaal als een koortsdroom, met een hart dat bonkt van verontwaardiging en een held die regelrecht zijn eigen ondergang tegemoet loopt.

Van/met:
Koen De Graeve, Pieter Genard, Patricia Kargbo, Günther Lesage, Femke Stallaert, Ryszard Turbiasz .Joris Van denBrande, Ariane van Vliet

 

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief