Musica Leodiensis *geannuleerd*

Ensemble La Fenice o.l.v. Jean Tubéry

Dit event is voorbij

Dit concert wordt geannuleerd omwille van de maatregelen omtrent het Corona-virus.

Aan het einde van de 17de eeuw gaan de Luikse componisten en beeldende kunstenaars op zoek naar inspiratie bij de Italiaanse componisten. De invloed van dit land zal zich trouwens overal in Europa laten voelen, zowel in de Romaanse als in de meer Germaanse landen.

In dit programma worden werken van de bekende Luikse componisten Matthieu Rosmarin (1575 – 1647) en Lambert de Sayve (1548 – 1614) geplaatst naast werken van Gilles Hayne (1590 – 1650) en Léonard de Hodemont (1575 – 1636) die weliswaar minder internationale bekendheid verwierven, maar toch schitterende muziek nalieten in het beroemde Koorboek van de Sint-Lambertuskathedraal (1645), dat bewaard bleef in de bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium.

Het concert, afstudeerproject in het kader van een master muziekschriftuur van de jonge Luikse musicus Fabien Moulaert aan datzelfde Conservatorium, laat u ook nieuwe “oude” muziek horen, geschreven in de weelderig rijke polyfonische stijl van de 16de en 17de eeuw. De musici staan onder leiding van de beroemde cornettospeler Jean Tubéry, een echte ster uit de wereld van de oude muziek, en wereldvermaarde dirigent voor 16de- en 17de-eeuwse muziek.

PROGRAMMA
Werken van L. de Sayve, M. Rosmarin, P. Bonhomme, G. Hayne, L. de Hodemont en F. Moulaert

I.S.M.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen