LUNCHCONCERT: Musique Anglaise

La lettera amorosa

Dit event is voorbij

Dit concert wordt verplaatst van de Keizerszaal naar de Academiezaal.

Het ensemble La Lettera Amorosa heeft zich gespecialiseerd in de muziek van de 17de en de 18de eeuw. Hun naam vonden ze in een fragment uit het Zevende Madrigaalboek van Claudio Monteverdi, met als titel De Liefdesbrief. Centraal in hun optreden staat de gigant van de Engelse muziek in de 17de eeuw: Henry Purcell. Hij heeft ons ruim 150 werken of fragmenten nagelaten, wat veel is in zijn korte 36-jarige leven. Aan het hof en bij de bour- geoisie van die tijd was er een grote interesse voor zijn muziek. De uitgevers waren tuk op zijn werken, want hij stond garant voor een succesvolle verkoop van hun uitgaven. Zijn faam bleef ook na zijn bizarre dood nazinderen tot op vandaag. Hij is één van de meest oorspronkelijke componisten van het eiland.

De liederen vragen een beheerste benadering, want voor de componist is de tekst primordiaal. De kunst van de voordracht wordt de belangrijkste opgave voor de zanger, die een sobere instrumentale omlijsting krijgt met een typisch fenomeen dat grounds heet, m.a.w. een melodische baslijn als drager van de muzikale declamatie van de tekst. Het programma voorziet ook nog in pareltjes uit het oeuvre van zijn tijdgenoten zoals John Blow, John Playford en Nicola Matteis. Voor de liefhebbers van barokmuziek, in dit geval uit Engeland, wordt het een concert om niet te missen!

Musici:
Céline Vieslet, sopraan
Laura Pok, blokfluit en viola da gamba
Bernard Zonderman, theorbe en luit

Programma:
Werken van H. Purcell,
N. Matteis, B. Thumoth,
J. Playford en J. Blow

Lunchconcert
Dit concert start om 11u. Na afloop bieden we u voor 22 € extra graag een 2-gangenlunch + koffie aan in Bar & Bistro Humphrey in CC de Bogaard. U kunt deze optie selecteren bij het bestellen van uw tickets.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief